Anyone know how to get MDM to connect with Invasion drums?

Discussions of any related software

Moderator: Related software moderators

Re: Anyone know how to get MDM to connect with Invasion drum

Postby ibanman555 » Sat Dec 26, 2020 4:09 am

You mentioned you were seeing the hits in MDM? Where were you seeing hits?
ibanman555
 
Posts: 276
Joined: Sat Jan 28, 2012 8:44 pm
Location: Upstate New York (Adirondacks)

Re: Anyone know how to get MDM to connect with Invasion drum

Postby jclark1118 » Sat Dec 26, 2020 6:14 am

In the MIDI log in MGM. It's showing the hits, but not showing any of the pad info when a pad is hit
jclark1118
 
Posts: 36
Joined: Sun Dec 20, 2020 7:15 pm

Re: Anyone know how to get MDM to connect with Invasion drum

Postby ibanman555 » Sat Dec 26, 2020 6:23 am

Alright, if you're getting midi log info when you hit a pad, you're obviously connected to MDM. If TriggeredInCC is active, you will see the Pad Input Name change as you hit different pads, see photo below. TriggeredInCC can also be selected in the left most column in MDM, under Misc settings.

See if the name is changing when you hit a pad. If it is, everything is working. Then, make your pad settings changes, the reconfigured perimeter will change to red and press send, this will send to MegaDrum.

To make a change you must press send. That goes for any adjustment in MDM. If any perimeters are blue or red, you haven't connected to MDM properly, MD and MDM are not syncing correctly.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
ibanman555
 
Posts: 276
Joined: Sat Jan 28, 2012 8:44 pm
Location: Upstate New York (Adirondacks)

Re: Anyone know how to get MDM to connect with Invasion drum

Postby jclark1118 » Sat Dec 26, 2020 6:28 am

Ahhh believe I have it figured out now. I had to select get all before the TriggeredInCC would change the pad information.
jclark1118
 
Posts: 36
Joined: Sun Dec 20, 2020 7:15 pm

Re: Anyone know how to get MDM to connect with Invasion drum

Postby ibanman555 » Sat Dec 26, 2020 6:31 am

Yes, you'll always want to press Get All when you first open MDM, as it will pull all the settings currently configured in MD and import that into MDM. It's good practice to also send to Slot 1 (or whichever you prefer) so that you're backing up your work globally, from time to time. You can also Save All and have a backup file on your computer.
ibanman555
 
Posts: 276
Joined: Sat Jan 28, 2012 8:44 pm
Location: Upstate New York (Adirondacks)

Re: Anyone know how to get MDM to connect with Invasion drum

Postby jclark1118 » Sat Dec 26, 2020 6:34 am

Since I'm triggering in another program and just using MDM to set note values, I should only have to adjust things once and then be set going forward, right? Or will I need to open MGM every time, pull the settings through, and then close it to be able to trigger Invasion Drums?
jclark1118
 
Posts: 36
Joined: Sun Dec 20, 2020 7:15 pm

Re: Anyone know how to get MDM to connect with Invasion drum

Postby ibanman555 » Sat Dec 26, 2020 6:37 am

MDM gives you a friendly graphical interface to configure MD. Once you set things the way you want, and Send to MD, you don't need to open it again, unless you want to make changes. MD should turn on with your last configuration, and will communicate with your program every time.
ibanman555
 
Posts: 276
Joined: Sat Jan 28, 2012 8:44 pm
Location: Upstate New York (Adirondacks)

Re: Anyone know how to get MDM to connect with Invasion drum

Postby jclark1118 » Sat Dec 26, 2020 6:43 am

Awesome. Thank you so much for the help. Now I just need to lurk on the forums to get the hi-hat pedal to work and I'll be set
jclark1118
 
Posts: 36
Joined: Sun Dec 20, 2020 7:15 pm

Re: Anyone know how to get MDM to connect with Invasion drum

Postby ibanman555 » Sat Dec 26, 2020 6:44 am

Ohhhh the most daunting task. What hat are you using?
ibanman555
 
Posts: 276
Joined: Sat Jan 28, 2012 8:44 pm
Location: Upstate New York (Adirondacks)

Re: Anyone know how to get MDM to connect with Invasion drum

Postby jclark1118 » Sat Dec 26, 2020 6:48 am

I'm not sure. Whatever pedal came with my Alesis DM10. So... an Alesis pedal? Not wireless, because it's wired. But there's no hi-hat stand and no moving hi-hat. Just a single pad and a super cheap pedal.
jclark1118
 
Posts: 36
Joined: Sun Dec 20, 2020 7:15 pm

PreviousNext

Return to Related Software

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 21 guests