how can I know if my mac is truly communicating with the MD?

Discussions related to MegaDrum Hardware

Re: how can I know if my mac is truly communicating with the MD?

Postby Synthex » Sat Feb 21, 2009 12:40 am

Synthex wrote:
jeffbeckib wrote:So have I damaged this MD with my poor job of assembly?
Let me know what needs to be done to save it and let me know how much you need to repair it.
I'll make a paypal payment for your work.

Thanks again, I really appreciate all your help.

Leo Rizzo

I will try to repair it tomorrow.

Synthex

I re-soldered both diodes.
I replaced the 20 MHz crystal by a 16 MHz crystal.
I changed the Atmega32.

Your MegaDrum works perfectly now ! ;)
Synthex
 
Posts: 1471
Joined: Fri Oct 12, 2007 6:06 am
Location: France

Re: how can I know if my mac is truly communicating with the MD?

Postby jeffbeckib » Sat Feb 21, 2009 1:06 am

EXCELLENT!, So bottom line, all I had to do originally was flip the diodes? Was the atmega32 bad? or did it get damaged?



Synthex wrote:
Synthex wrote:
jeffbeckib wrote:So have I damaged this MD with my poor job of assembly?
Let me know what needs to be done to save it and let me know how much you need to repair it.
I'll make a paypal payment for your work.

Thanks again, I really appreciate all your help.

Leo Rizzo

I will try to repair it tomorrow.

Synthex

I re-soldered both diodes.
I replaced the 20 MHz crystal by a 16 MHz crystal.
I changed the Atmega32.

Your MegaDrum works perfectly now ! ;)
jeffbeckib
 
Posts: 183
Joined: Wed Dec 17, 2008 8:46 pm

Re: how can I know if my mac is truly communicating with the MD?

Postby Synthex » Sat Feb 21, 2009 1:13 am

jeffbeckib wrote:EXCELLENT!, So bottom line, all I had to do originally was flip the diodes?

Yes.

jeffbeckib wrote:Was the atmega32 bad? or did it get damaged?

Atmega32 was damaged.
Synthex
 
Posts: 1471
Joined: Fri Oct 12, 2007 6:06 am
Location: France

Re: how can I know if my mac is truly communicating with the MD?

Postby jeffbeckib » Sat Feb 21, 2009 1:15 am

darn, and it couldn't just be reloaded?

Thanks again,

Let me know how much I owe you.

Synthex wrote:
jeffbeckib wrote:EXCELLENT!, So bottom line, all I had to do originally was flip the diodes?

Yes.

jeffbeckib wrote:Was the atmega32 bad? or did it get damaged?

Atmega32 was damaged.
jeffbeckib
 
Posts: 183
Joined: Wed Dec 17, 2008 8:46 pm

Re: how can I know if my mac is truly communicating with the MD?

Postby Synthex » Sat Feb 21, 2009 1:30 am

jeffbeckib wrote:darn, and it couldn't just be reloaded?

Thanks again,

Let me know how much I owe you.

The Atmega has a problem, may be due to static electricity.

You paid only the Atmega and the shipping cost.
The labor is free. ;)

I will PM you.
Synthex
 
Posts: 1471
Joined: Fri Oct 12, 2007 6:06 am
Location: France

Re: how can I know if my mac is truly communicating with the MD?

Postby jeffbeckib » Sat Feb 21, 2009 1:42 am

Synthex wrote:
jeffbeckib wrote:darn, and it couldn't just be reloaded?

Thanks again,

Let me know how much I owe you.

The Atmega has a problem, may be due to static electricity.

You paid only the Atmega and the shipping cost.
The labor is free. ;)

I will PM you.



thank you again
jeffbeckib
 
Posts: 183
Joined: Wed Dec 17, 2008 8:46 pm

Re: how can I know if my mac is truly communicating with the MD?

Postby jeffbeckib » Sat Feb 21, 2009 1:56 pm

Please send me a paypal invoice to the same address you sent the initial invoice too, I don't want to post the paypal name here, so if you don't have it, let me know and I will PM it to you



Synthex wrote:
jeffbeckib wrote:darn, and it couldn't just be reloaded?

Thanks again,

Let me know how much I owe you.

The Atmega has a problem, may be due to static electricity.

You paid only the Atmega and the shipping cost.
The labor is free. ;)

I will PM you.
jeffbeckib
 
Posts: 183
Joined: Wed Dec 17, 2008 8:46 pm

Previous

Return to MegaDrum Hardware

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 35 guests

cron