How do you assign CC for pos sens?

Discussions related to MegaDrum Hardware

How do you assign CC for pos sens?

Postby GreasyBumpkin » Sun Oct 27, 2019 11:08 pm

I have:

14inch snare
2x 12inch floor Tom's
2x 10inch rack Tom's

All mesh heads with centrally located peizos. Can confirm positional sensing has worked.

But they all send CC16, can I give them a different CC each?
GreasyBumpkin
 
Posts: 23
Joined: Mon Mar 04, 2019 7:38 am

Re: How do you assign CC for pos sens?

Postby dmitri » Mon Oct 28, 2019 1:05 pm

No, but CC messages are sent right before MIDI Note On messages - this way they are linked in definitive way to specific inputs.
dmitri
Site Admin
 
Posts: 8281
Joined: Fri Aug 03, 2007 8:05 pm

Re: How do you assign CC for pos sens?

Postby GreasyBumpkin » Mon Oct 28, 2019 2:55 pm

Hi Dmitri,

Ok I understand. So how do I make the module send out different notes based on the cc?
GreasyBumpkin
 
Posts: 23
Joined: Mon Mar 04, 2019 7:38 am

Re: How do you assign CC for pos sens?

Postby dmitri » Mon Oct 28, 2019 7:15 pm

The module sends the same note regardless of hit position. The software should interpret the preceding MIDI CC 16 to use the correct positional sound for the Note On message.
dmitri
Site Admin
 
Posts: 8281
Joined: Fri Aug 03, 2007 8:05 pm

Re: How do you assign CC for pos sens?

Postby GreasyBumpkin » Tue Oct 29, 2019 10:26 am

I use superior drummer 3, which has a section on its midi page dedicated to snare zones, and besides some fine tuning and velocity issues it's all ok there.

SD3 also allows zones and a CC to be assigned to any pad, Toms in my case. so what you're saying is that I can assign CC16 to all of these drums and they won't interfere with each other?
GreasyBumpkin
 
Posts: 23
Joined: Mon Mar 04, 2019 7:38 am

Re: How do you assign CC for pos sens?

Postby dmitri » Tue Oct 29, 2019 11:41 am

I think so but I'm not the best person to answer this.
dmitri
Site Admin
 
Posts: 8281
Joined: Fri Aug 03, 2007 8:05 pm

Re: How do you assign CC for pos sens?

Postby dsteinschneider » Wed Oct 30, 2019 2:42 am

I'm read that tom1 uses cc17, tom2 cc18 and floor tom cc19. Or something close to that.
dsteinschneider
 
Posts: 60
Joined: Fri Jan 19, 2018 12:49 am

Re: How do you assign CC for pos sens?

Postby dmitri » Wed Oct 30, 2019 7:40 pm

Can they be configured to use the same CC 16?
dmitri
Site Admin
 
Posts: 8281
Joined: Fri Aug 03, 2007 8:05 pm

Re: How do you assign CC for pos sens?

Postby dsteinschneider » Mon Nov 25, 2019 8:02 pm

What I read must have been someone's wishlist - I just went on Toontrack's forum and found nothing about tom's using cc17 or higher.
dsteinschneider
 
Posts: 60
Joined: Fri Jan 19, 2018 12:49 am


Return to MegaDrum Hardware

Who is online

Users browsing this forum: Google [Bot] and 34 guests